WTCC - Lopez en een verrassende Huff

16-11-2014 10:05

Pechito Lopez en Rob Huff hebben de laatste WTCC-overwinningen van het seizoen behaald. Race 1 ging naar wereldkampioen Lopez, terwijl Huff ietwat verrassend race 2 won in zijn Lada. Het waren twee atypische wedstrijden op het normaal altijd incidentrijke stratencircuit van Macau. Waar er meestal crashes zijn in de eerste ronde, bleven beide wedstrijden gespaard van grote incidenten, op een paar uit uitschuivers na.

Bij de start  van race 1 was het Lopez die vanop pole ook de beste start had. Chilton bleef stilstaan op de grid, maar voor de rest was er een cleane start voor iedereen. Pas halfweg wedstrijd ging het mis voor enkele van de Seat-rijders(Kwong, Lok) die het decor inreden.  Op het einde van de race kwam de Kwong nog eens in beeld toen hij Bennani raakte, die hem wilde dubbelen. Opgave voor Bennani, en ook geen start in de tweede race voor de Marokkaan. Ondertussen kon Lopez zonder problemen, en zonder enige tegenstand, van start tot finish aan de leiding rijden om zo de overwinning te pakken. Tweede positie was er voor de Honda van Michelisz, die de twee fabrieks-Honda’s kon afhouden(Tarquini, Monteiro). Daarna volgden de twee andere Citroëns.

Bij de start van race 2 was het Monteiro die de twee Chevrolets van Valente en Chilton verraste. Beide heren vielen zelfs terug tot plaats 5 en 6. Daardoor kon Rob Huff in de Lada oprukken naar een tweede positie, op de voet gevolgd door Muller. In ronde 4 ging Morbidelli van de baan. Monteiro kon ondertussen wat afstand nemen van Huff, die constant moest verdedigen voor Muller. In ronde 8 ging Qing Hua in zijn Citroën van de baan tijdens een duel met Tom Coronel, met een safety car en een terug samengepakt veld als gevolg. Bij de herstart kon Monteiro zijn leiding behouden, Muller moest even de rol lossen door een slechte herstart, maar kon toch nog aanpikken in derde positie. Bij het aangaan van de laatste ronde verloor Monteiro dan snelheid, hij verloor een hoop plaatsen door een technisch probleem. En zo kreeg Rob Huff de overwinning in de schoot geworpen, maar niet zonder dat Muller nog kwam aandringen. Huff won zo zijn zevende wedstrijd in Macau. Wie we niet aan de start van race 2 zagen, was Tarquini, die het slachtoffer werd van een voedselvergiftiging.

In het kader van deze wedstrijd werd er ook bekendgemaakt dat Citroën zijn bezetting voor volgend jaar zal behouden. Ook worden er volgend jaar twee klanten-Citroëns ingelegd door Sebastien Loeb Racing.

 

Uitslag race 1   Uitslag race 2