WEC - Toyota en Porsche verdelen de podiumplaatsen.

15-11-2014 19:17

Winst voor Toyota en een titel in Bahrein in LMP1, twee Porsches Hybrid mee op het podium en geen van beide Audi-bolides op het ereschavot. Het zal pijn doen in Ingolstadt, maar eigenlijk was het al vrij vroeg in de wedstrijd duidelijk dat Audi niet echt kon kampen voor de prijzen in Bahrein. De problemen met de chassis´ en de opbouw van de wagens die in ijltempo moest gebeuren zullen daar zeker niet vreemd aan zijn. Ondanks de tegenslag in de eerste wedstrijdhelft gaat de Toyota #8 van Anthony Davidson en Sébastien Buemi toch met de titel aan de haal (Finishen was daarvoor voldoende) en de #7 bolide van Würz, Sarrazin en Conway mocht vandaag de eerste zege van het seizoen vieren. Op het podium werden de toyota-rijders geflankeerd doo de Porschisten Lied/Jani/Dumas (2de) en Webber/Hartley/Bernhard.

In LMP2 ging de zege verdiend naar de Oreca van KCMG met Howson, Bradley en Imperatori als rijders van dienst, de tweede overwinning (na Austin) voor hen dit jaar. SMP Racing zag de Oreca #37 als tweede finishen, maar kende problemen met #27 bolide van het team. Voor het kampioenschap in deze klasse, waar nu de G Drive-rijders Pla, Canal en Rusinov leiden, zal de uitslag van de laatste wedstrijd (over twee weken in Sao Paulo) doorslaggevend zijn.

Toni Vilander en Gianmaria Bruni behaalden de winst - hun vierde zege dit jaar - en de titel in GTE Am. Met hun AF Corse Ferrari F458 vochten ze de volle zes uren lang een intense strijd uit met de Aston Martin Vantage van Darren Turner en Stefan Mücke, om tenslotte na 173 ronden van elk 5,4 km te zegevieren met en voorsprong van ... 1,8 seconden ! In GTE Am was Aston Martin wel aan het feest met de Vantage #95 van de Denen Poulsen, Thiim en Heinemeier-Hansson. Dit trio pakt oerigens ook de titel in de klasse GTE Am. De verwachte dubbelsag in de race bleef echter uit en daarvoor zorgde de AF Corse Ferrari F458 #81 van Wyatt, Rugolo en Bertolini. De Ferraristi finishten als tweede vóór de Aston Martin #98 van Dalla Lana, Lamy en Nygaard.

 

Volledige uitslag                  Uitslag per klasse