VARIA - Russische miljardair nieuwe eigenaar van de Nürburgring.

31-10-2014 06:08

De hele soap omtrent de Nûrburgring is in een - voorlopige - plooi gevallen. Hoezeer sommigen ook hun best deden om het Capricorn-verhaal te geloven, om het te verdedigen en om anderen zelfs van leugens en onkunde te beschuldigen: pech voor hen, want tussen de Nürburgring en Capricorn is de (financiële) liefde over. En dat is het logisch gevolg van het feit dat Capricorn niet aan bepaalde verplichtingen heeft voldaan, zoals Racinglife.nl al op 20 augustus 2014 schreef in dit artikel.

De Russische miljardair Viktor Charitonin neemt via een holding de aandelen van Capricorn boegbeeld Robertino Wild over en mag zich binnenkort dus de nieuwe eigenaar noemen van de Nürburgring. Eerder was al bekend geraakt dat de kunstverzameling van Wild gedwongen in pand was gegeven als borgstelling voor Wild en Capricorn, maar die zet heeft Capricorn blijkbaar weinig geholpen want aan de financiële verplichtingen werd immers niet voldaan. Volgens diverse bronnen zou de holding van Charitonin de openstaande tweede schijf wel al hebben betaald en zou zelfs de derde schijf van de koopsom, die in december 2014 te betalen was, reeds zijn vereffend.

Viktor Charitonin is een 41-jarige Rus die verzot is op oldtimers. Eerder dit jaar werkte hij zelfs nog de Mille Miglia af met een Mercedes 500K uit 1935, niet bepaald een goedkoop "speelgoedje". Charotonin is in de bedrijfswereld bekend als topman van het farmaceutische bedrijf Pharmastandard, een onderneming die hij in 2003 samen met oliemagnaat Roman Abramowitsch uit de grond stampte en ondertussen het grootste Russische bedrijf is in die sector.