Varia - Fisichella, Cioci en Perazzini winnen 6H Vallelunga.

16-11-2014 16:10

De AF Corse Ferrari F458 GT2 #1 van Giancarlo Fisichella, Marco Cioci en Pierguiseppe Perazinni heeft de 6 Uren van Vallelunga gewonnen. Het Italiaanse drietal finishte met anderhalve minuut voorsprong op de Tatuus Py-012 #7 van MRS Corse met Roberto Lacorte en Giogio Spernagiotto. AF Corse pakte met de #2 F458 GT2 van Duncan Cameron en Matt Griffin ook de derde podiumplaats.

Bij aanvang van de race speelden de proto´s een hoofdrol. De Tatuus #7 ging de strijd aan met de Ferrari #1 en ook de Wolf #45 vertoefde vooraan. Maar op die Wolf konden Luca Pirri en Alexey Chuklin het hoge tempo van de eersten niet aan en zodoende gingen er drie ronden verloren. Ook de Ferrari #2 verloor al vroeg in de race tijd door een extra bezoek aan de pitlane. En alsof dat nog niet genoeg was ging er ook bij de Tatuus anderhalve ronde verloren na een minder goede stint. Het leek er dus op dat de Ferrari van Fisichella, Cioci en Perazinni vrij spel had voor de zege, maar dat was buiten de Tatuus #7 gerekend, die de jacht opende...

Ook de Wolf #45 maakte een opmars in het klassement en na een indrukwekkende lange stint van Ivan Bellarosa, waarin hij bijna twee volle ronden goed kon maken op de leider, was de wagen teruggekomen van de 8ste naar de 3de plaats op anderhalve ronde van de leider. Met nog 2u30 te racen mochten we ons opmaken voor een spannend einde. Helaas besliste de waterpomp van de Wolf #45 daar anders over en verdween de bolide in de box. Het was overigens de laatste wedstrijd van deze wagen met een klassieke waterpomp, want voor de 12U van Abu Dhabi wordt een electronisch gestuurde pomp ingebouwd. Op de Tatuus #7, die meer dan een ronde goedmaakte met Lacorte aan het stuur, was de tweede rijder niet in staat om de kloof met de Ferrari #1 nog meer te dichten. Voor Fisichella, Cioci en Perazzini lag de weg naar de zege open en de tatuus strandde op 1´31" van de winnaars, de Ferrari #2 gaf twee ronden prijs.   

 

Uitslag (Top 5):

1. Ferrari F458 GT2 - Giancarlo Fisichella / Marco Cioci / Pierguiseppe Perazzini (214 ronden)

2. Tatuus PY-012 - Roberto Lacorte  Giogio Spernagiotto (+ 1´31")

3. Ferrari F458 GT2 - Duncan Cameron / Matt Griffin (+ 2 ronden)

4. Audi R8 LMS - Thomas Biagi / Filippo Francioni / Ferdinando Geri (+ 3 ronden)

5. Porsche 997 GT3-R - Matteo Beretta / Emanuele Romani / Dario Cerati (+ 6 ronden)