Varia - BELCAR is back...

13-11-2014 12:00

... of toch (in eerste instantie) al met twee races en dat is alvast een goed begin. Belcar is een naam die nog steeds bekend is en die bij velen de oren en de ogen opent. In 2015 mogen we ons verheugen op de terugkomst van Belcar, al zal dat niet meer zijn met de grote kanonnen van weleer, want net zoals in de 24U van Zolder is er geen plaats voor GT1, GT2 of GT3. Er staan op Circuit Zolder twee races gepland en beide wedstrijden zullen net als destijds in het befaamde Belcar-kampioenschap worden afgewerkt over 125 minuten.

De exacte datums waarop de wedstrijden zullen worden afgewerkt zijn nog niet bekend maar volgens onze informatie zullen deze Belcar-wedstrijden worden verreden in meetings die einde april/begin mei en in juni zullen doorgaan op Circuit Zolder. Deze wedstrijden zullen open staan voor GT´s (zonder GT1, GT2, GT3 en Evo´s), alle Cup-wagens, Tourings, Youngtimers, Silhouettes, wagens uit de BMW Clubsport Trophy en... CN proto´s & Sportscars! Aangezien de reglementering dezelfde is als voor de 24U Zolder 2015 - met uitzondering van de duur van de races - zullen we dus de proto´s ook terugzien in de Zolderse etmaalrace.

Over de 24U van Zolder gesproken: wie vóór 31 januari 2015 inschrijft kan rekenen op een voordelig tarief, een gratis trainingsessie én 300 inkomkaarten. Meer informatie hierover kan bekomen worden via E-mail aan drivers@circuit-zolder.be . We kunnen U alvast verklappen dat de trainingen en de nachtkwalificatie worden afgewerkt op donderdag 27 augustus 2015, terwijl de wedstrijd zelf doorgaat op 29 en 30 augustus 2015.