RPN - Winst voor Belgium Racing, Titel voor Longin-Piessens!

08-11-2014 22:15
 
Belgium Racing heeft zoals verwacht de Race Promotion Night op Circuit Zolder gewonnen. In het eerste deel van de wedstrijd zat de BMW #17 van Huygens/Vandenabeele de Porsche nog op de hielen, maar daarna kon de Porsche afstand nemen. De overwinning in de BGDC-wedstrijd ging naar de BMW van Navez/Sanen/Verwimp. Stienes Longin en Thomas Piessens winnen het kampioenschap. Voor het laatste uur van de wedstrijd, was de spanning al uit het kampioenschap, nadat de #17 veel tijd verloor nadat de radiator was geraakt na een sortie van Vandenabeele.
Bij de start was het de Belgium Racing Porsche met Dylan Derdaele die de leiding kon behouden, op de voet gevolgd door de BMW #17 met Vincent Vandenabeele. In tegenstelling tot vorig jaar werd er dit keer wel een gezamelijke start gehouden tussen de BGDC-deelnemers en de gastrijders. Het eerste deel van de wedstrijd werd gekleurd door de Belgium Racing Porsche en de BMW #17. Vincent Vandenabeele kon in ronde 7 zelfs even de leiding overnemen, maar moest al snel terug de leiding overgeven aan Derdaele. Vandenabeele kon wel op constante afstand blijven.
In ronde 64 kwam de safety car een eerste keer de baan nadat de #34 van Qvick/Qvick van de baan was gegaan. Van dit moment maakten de meeste teams gebruik om één van de verplichte pitstops uit te voeren. De Belgium Racing Porsche bleef ook buiten schot in het tweede deel van de wedstrijd, maar kreeg wel een waarschuwing voor een overschrijding van de 95dB. Bij de BGDC-wagens ging het er spannender aan toe. Huygens en Vandenabeele moesten pushen om nog kans te maken op de titel, maar het was de #714 van Navez/Sanen/Verwimp die ondertussen de leiding bij de BGDC hadden overgenomen. Longin en Piessens reden een strategische wedstrijd op een derde plaats in de klasse. Vandenabeele kreeg dan het sein om te pushen, maar versleten banden en overstuur zorgden ervoor dat hij eraf ging tussen de kanaal- en Bianchibocht, met als gevolg schade aan de radiator. De wagen kon wel gerepareerd worden, maar de titeldroom was voorbij. Op deze manier was de druk ook weg bij Longin en Piessens. Het was Stienes Longin die de LVR BMW naar de finish en de titel mocht loodsen.
 
De Race Promotion Night betekende ook de allerlaatste wedstrijd voor Hoppa Racing na 28 jaren trouwe dienst in de Belgische regionale en nationale kampioenschappen. Er zullen maar weinig Belgische teams zijn die hen dit voordeden of na zullen doen. Een welgemeende dan vanwege Racinglife.nl aan alle bezielers van dit team dat steeds de ware spirit van de amateurracerij hoog in het vaandel droeg. Herman Servranckx en Erik Crabbe eindigden vandaag met de Renault Clio van het Hoppa Team verdienstelijk 34ste algemeen.