RPN - Stand van zaken na 2,5u wedstrijd

08-11-2014 19:38
 
Na 2,5u wedstrijd is het nog steeds de Belgium Racing Porsche die de leiding heeft, gevolgd door #17 van Huygens/Vandenabeele. De Porsche kreeg wel al een waarschuwing wegens een overschrijding van de 95dB. De wedstrijd werd tot nu toe één maal geneutraliseerd.
 
Bij de start was het de Belgium Racing Porsche met Dylan Derdaele die de leiding kon behouden, op de voet gevolgd door de BMW #17 met Vincent Vandenabeele. In tegenstelling tot vorig jaar werd er dit keer wel een gezamelijke start gehouden tussen de BGDC-deelnemers en de gastrijders. Het eerste deel van de wedstrijd werd voledig gekleurd door de Belgium Racing Porsche en de BMW #17. Vincent Vandenabeele kon in ronde 7 zelfs even de leiding overnemen van Derdaele, maar moest al snel terug de leiding overgeven aan Derdaele. Vandenabeele kon wel op constante afstand blijven. 
Kampioenschapsleiders Longin en Piessens rijden vierde algemeen, en derde in de klasse. Om de titel veilig te stellen moeten ze vierde in de klasse worden als Huygens en Vandenabeele zouden winnen.