Opinie – Helmut Marko (Red Bull) bijt in het zand

25-02-2013 11:10

Helmut Marko, bij Red Bull in dienst als motorsportraadgever, heeft al meermaals commotie veroorzaakt. O.a. met zijn niet al te lovende uitspraken over Mark Webber zorgde Marko voor heel wat ophef binnen de eigen rangen. Maar ook iemand als Helmut Marko kan wel eens in het zand bijten, zoals afgelopen weekend gebeurde naar aanleiding van de Daytona 500. Marko zette nog maar eens een grote mond op, maar die werd dichtgesnoerd door… Danica Patrick.

Voor de NASCAR race in Daytona had Helmut Marko zich nogal laagdunkend uitgelaten over Danica Patrick. Hij was overigens niet de enige, want ook Brad Keselowski boorde de amazone de grond in, door te zeggen dat La Patrick iemand was die nog net het niveau Top 30 haalt in NASCAR. Maar Danica Patrick pikte in Daytona de pole positie mee en finishte als achtste. En zonder een vuile zet van Keselowski tijdens de laatste ronden had de amazone waarschijnlijk zelfs het podium gehaald.

Maar ook zonder podiumplaats van Patrick gaan beide heren dus op hun bek. Niet in het minst Helmut Marko, die aan het Duitse Bild had verklaard dat Danica Patrick onmogelijk in de top 10 kon finishen. Moest het onmogelijke toch gerealiseerd worden, dan zou Marko haar een F1-testrit aanbieden bij Red Bull. En nu kan hij zijn woord natuurlijk niet meer intrekken, want de resultaten staan net als zijn uitspraken op papier.

Het is echter niet nodig dat Helmut Marko zijn woord zou intrekken, want Danica Patrick wimpelt zijn aanbod doodleuk af. “Het klopt dat hij mij die aanbieding ondertussen gedaan heeft, maar Formule 1 interesseert mij eigenlijk niet zo. En al zeker niet als het aanbod komt van iemand die blijkbaar niet zo´n goede kijk heeft op de kwaliteiten van de mensen die de sport uitoefenen op de baan. Ik hoef voor mezelf echt geen Formule 1 te rijden om een leven te leiden dat me voldoening biedt.”

Oeps… Pijnlijke situatie dus voor de grootmoedige Helmut Marko, die door de pittige amazone wel heel aardig op zijn nummer wordt gezet.