Opinie - GT3: bij Bentley gebruiken ze een Audi R8 LMS als leswagen!

12-03-2013 06:17

Het is al langer bekend dat Bentley een terugkeer gaat maken naar het circuit. In 2003 won Bentley met een EXP Speed 8, een afgeleide van de toenmalige Audi R8, de 24 uur van Le Mans. Tien jaar later komt Bentley terug op het circuit, ditmaal in het populaire GT3-segment. In 2014 komt het GT3-programma helemaal van de grond voor Bentley. De verwachting is dat in 2013 de eerste testwedstrijden met de Bentley Continental GT3 zullen plaatsvinden. De keuze van Bentley voor het team dat de testen gaat afwerken, mag opmerkelijk genoemd worden, want deze is gevallen op het Engelse M-Sport Racing, een team zonder ervaring op het circuit. Des te meer ervaring in de rally: M-Sport Racing verzorgde jarenlang de fabrieksinzet van Ford in het WRC.

Het team van Malcolm Wilson heeft dus de nodige ervaring in huis. Een keuze voor een team als Joest was misschien logischer geweest maar een topteam uit het WRC zal de zaak wel snel onder de knie krijgen. In de voorbereiding op het debuut van de Bentley Continental GT3 gaat M-Sport Racing de wetten van het circuit leren in het Britse GT3 kampioenschap, een kampioenschap dat op een geweldige belangstelling mag rekenen in 2013. Tijdens de eerste vier wedstrijden gaat men ervaring opdoen met een Audi R8 LMS. Zal deze Audi voorzien zijn van het welbekende blauwe bordje met de witte L?

De keuze voor Audi is eerder logisch want de R8 LMS is net zoals de Bentley Continental een kind uit het huis van de Volkswagen Groep. De coureurs voor deze testwerkzaamheden hebben in ieder geval geen lesborje nodig. De eerste coureur die plaats zal nemen in de Audi R8 LMS wagen is de Brit Warren Hughes. De regelrechte Britse broodrijder heef in zowat alles gereden van Formule Ford (kampioen 1990 Brits kampioenschap) tot en met Formule 1 (testdagen bij Williams in 2000). Ook in de tintops, zoals Engelsen dat zeggen, was hij actief, zowel in de BTCC als in het FIA GT1 bij Nissan in 2010/2011. Bij de prototypes won hij in 2005 de LMP2 klasse tijdens de 24 uur van Le Mans met een RML MG Lola EX264-Judd.

De tweede coureur is een Nederlander! De naam is Rembert Berg- Kent U hem? Misschien niet op het eerste gehoor, maar hij was eind jaren negentig actief in de Nederlandse Renault Megane Cup. Afgelopen jaar was hij enkele races actief in de B.O.S.S. Serie met een oude GP2 en in enkele races van de Europese Renault Megane cup. Toch kennen we Rembert Berg ook nog ergens anders van, Als U in het verleden de circuits van Zolder en Spa-Francorchamps bezocht dant weet U het: in 2001 was hij actief met de goudkleurige Audi A4 in de Belcar. Oude liefde roest niet, Rembert blijft gas geven in een Audi!