Macau GT - Pole voor Mortara, Vanthoor mee op de eerste rij.

15-11-2014 06:48

Audi boven tijdens de kwalificaties voor de Macau GT Cup. Gisteren was Edoardo Mortara de snelste en vandaag was het de beurt aan Laurens Vanthoor, die al vroeg in de sessie een snelle tijd liet noteren.

Na tien minuten werd de sessie echter met een rode vlag onderbroken. Een eerder lichte crash zorgde ervoor dat de baan versperd werd, waarna er in de “file” nog diverse aanrijdingen gebeurden en zowat het hele veld van 34 wagens tot stilstand kwam. Op dat ogenblik was het Laurens Vanthoor (Audi R8 LMS Ultra #2) die de snelste tijd achter zijn naam staan had, gevolgd door Maro Engel (Mercedes SLS AMG GT3 #5). Na een interventie van een 15-tal minuten kon de sessie hervat worden, met nog 19´46” op de klok.

Op een omloop die na de interventie her en der bezaaid lag met het welbekende olie-absorberende product werd het al snel duidelijk dat er niet al te veel ingrijpende tijdverbeteringen konden verwacht worden kort na de herneming. Vanthoor was met 2´18”254 dan wel de snelste, maar dat was helaas 34/1000 minder snel dan wat Edoardo Mortara – eveneens in een Audi R8 LMS Ultra – gisteren tijdens de eerste kwalificatie liet noteren.

Met nog 3´19 op de klok kwam de rode vod terug naar boven nadat de Porsche #15 zich in de vangrails had geboord. De sessie werd niet meer hervat en zodoende krijgen we morgen een startgrid voor de Macau GT Cup die op de eerste rij de beide Audi bolides van Audi Race Experience, met Mortara op P1 en Vanthoor op P2. De uitslagen van beide kwalificatiesessies, alsook alle andere resultaten van de Macau GP, kan U hieronder raadplegen.

Results Macau GP