Macau GT - Dubbelslag voor Mercedes met Engel en Van der Zande !

16-11-2014 07:40

Niet Audi, dat de eerste startrij bezette, maar wel Mercedes is met de lauweren gaan lopen in de Macau GT Cup. Het Audi-duo Edoardo Motara - Laurens Vanthoor concentreerde zich bij de rollende start op het achter zich houden van Earl Bamber in de Porsche GT3-R, maar zag zich gepasseerd worden door de Mercedes-bolides van Maro Engel en Ranger Van der Zande, die na twaalf ronden ook als eerste en tweede over de finishlijn kwamen, vóór Mortara, Vanthoor, Farfus (BMW Z4 GT3) en Rui Aguas (Ferrari F458 Italia).

Engel zag vorig jaar de winst aan zijn neus voorbijgaan toen hij in de voorlaatste ronde van de wedstrijd te maken kreeg met een lekke band en neemt nu dus tot zijn grote tevredenheid revanche. En ook Renger Van der Zande was na de finish een zeer tevreden man: "Gisteren dacht ik nog dat het moeilijk zou zijn om hier de eerste twee plaatsen te behalen voor Mercedes, aangezien we in pure snelheid toch wat moesten inboeten op de wagens van Audi Race Experience. Maar in Macau komt het er natuurlijk hoofdzakelijk op neer om die muren niet te raken en na de schitterende start van Maro en mezelf zijn we daarin geslaagd. Ik ben tevreden met mijn tweede plaats en mijn felicitaties gaan dan ook naar mijn teammaat Maro Engel die hier de race wint en naar de jongens van Audi, die het hele weekend snel onderweg waren."

In de Macau GT Cup telden we dit jaar maar liefst 35 inschrijvingen, met daaronder dus de reeds hogervermelde namen maar met o.a. ook Marco Wittmann, Carlo van Dam, Darryl O´Young, Jean-Karl Vernay, Andre Couto en Danny Watts. Deze bekenden uit de Europese racerij werden aangevuld met tal van rijders uit staten als Hong Kong, Macau en japan, wat bewijst dat de GT-racerij in het Verre Oosten een steile opmars maakt.

 

Uitslag Macau GT Cup