Kortnieuws - WTCC, Porsche Cup Benelux en WEC

14-11-2014 13:00

José Maria López, die sinds sinds kort WTCC-kampioen 2014 mag noemen, pakte in de starten van Macau de laatste pole positie voor het World Touring Car Championship 2014. López was tijdens de derde en laatste sessie van de kwalificatie nipt sneller dan zijn Citroën-teamgenoten Débastien Loeb en Yvan Muller. Norbert Michelisz was met zijn Honda vierde, net vóór Tom Coronel in de Chevrolet Cruze met startnummer 4.

Vanaf 2015 staat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux ook open voor de Porsche 991. Mede-organisator Paul van Splunteren: “De toevoeging van de 991 aan ons kampioenschap is geweldig. Van het aantal volledig nieuwe auto’s die wij als organisatie te koop hebben is al een goed deel verkocht. Combineer dat met de betrouwbare 997 Cup, die absoluut nog competitief is en de conclusie is dat  seizoen 2015 veelbelovend is." Cup Manager Steven Stichelbout beaamt de prognose van Van Splunteren voor 2015 en vult aan: “Graag roep ik ieder op die in Benelux aan GT sport wil doen en aan een nieuwe uitdaging toe is  of simpelweg nog niet weet wat de plannen voor 2015 gaan zijn: neem contact met ons op. Wij leggen graag eens vrijblijvend uit wat er gaat veranderen volgend jaar, wat de mogelijkheden zijn en waarom deelname aan de snelste Cup van de Benelux een goed idee is!”

Tijdens de eerste vrije training voor de WEC 6 Hours of Bahrein was de Toyota #8 van Sébastien Buemi an Anthony Davidson net een fractie sneller dan de zusterwagens onder het startnummer 7 en de Porsche #20. In LMP2 was de Ligier JS-P2 van G Drive Racing de snelste bolide op de baan en bij de GT´s ging die eer twee keer naar Aston Martin, dat in GTE Pro met de Vantage #97 de nsleste tijd lokte en in GTE Am met de #98. Porsche zette dan orde op zaken in FP2 door met de #20 sneller te zijn dan de #8 Toyota, en in FP3 was het dan weer de Porsche #14 die de #7 Toyota voorafging. Bij de LMP2-wagens was G Drive Racing ook in de tweede sessie het snelst onderweg, terwijl SMP Racing tijdens sessie drie de tabellen topte. De AF Corse Ferrari #51 pikte de toptijden mee in sessie 2 en 3 bij de GTE Pro bolides en bij de GTE Am wagens was het opnieuw raak voor Aston Martin met de #95 in FP2 en de #98 in FP2.