Kortnieuws - Naomi Schiff, Sam Dejonghe en WTCC

13-11-2014 15:32

Enkele dagen geleden was er volop (test)actie op de omloop van Motorland Aragon. Renault Sport Technologies pakte er uit met de bloedmooie RS01, Alain Prost en... Naomi Schiff. De ambassadrice van LePlan GT Wines had de eer en het genoegen om op uitnodiging van Renault Sport de RS01 aan de tand te voelen, een eer nog maar weinig anderen kregen toebedeeld. Schiff diende zich natuurlijk wel vrij snel aan te passen aan de bolide die over een uitstekende verhouding gewicht / vermogen beschikt, een massa downforce genereert en uitgerust is met carbonremmen. Ze kweet zich perfect van de taak en nu is het voor Naomi hopen dat er aan dit mooie eerste hoofdtuk een vervolg van het verhaal kan geschreven worden!

Eveneens op het circuit van Motorland Aragon was Antwerpenaar Sam Dejonghe present, maar dan wel met een heel andere wagen. Dejonghe testte op uitnodiging van ELMS-kampioen Signatech de Alpine-Nissan LMP2-bolide van het team, een kans die hij met beide handen greep.

Hij werkte er tot tevredenheid van het team en van zichzelf een goede sessie af, die een halve dag in beslag nam. Of we Sam Dejonghe in de nabije toekomst verder aan het werk zullen zien met deze bolide hangt natuurlijk van de nodige budgetten af.

In Macau is reeds de eerste training afgewerkt voor de twee WTCC-manches die er komend weekend worden verreden. Honda sloeg meteen een dubbelsag want Gabriele Tarquini liet er de snelste tijd noteren, vóór zijn Honda-teamgenoot Tiago Morteiro en de nieuwe Citroën-wereldkampioen José Maria López. In de TC2-klasse stond er geen maat op Franz Engstler, die met zijn BMW bijna vier seconden sneller was dan de tweede, Clemente de Souza.

Exclusieve foto´s vanuit Macau kunnen  HIER bekeken worden.