FIA WEC - Eerste wedstrijdhelft brengt enkele verrassingen.

15-11-2014 16:01

Na drie uren racen over het 5,4 km lange circuit van Bahrein leidt de Toyota #7 van Würz, Sarrazin en Conway de 6 hours of Bahrein, vóór de Porsche #20 van Bernhard, Webber en Hartley. De andere wagen van Toyota werd na 1u45 wedstrijd de box ingeduwd met alternatorproblemen en verloor verrassend genoeg een pak tijd (maar liefst 18 ronden!) bij de herstelling daarvan. Achter het leidende duo volgt de tweede bolide van Porsche. Audi volgt van dichtbij maar geeft tot nu toe de indruk niet echt de strijd te kunnen aanbinden met Porsche en Toyota.

Al in de eerste ronde was er drama in de LMP2-klasse. De Ligier-Nissan van G Drive Racing moest tot ieders verbazing toen al met problemen naar de pitlane en zakte weg in het LMP2-klassement, waar de Oreca 03R bolides van SMP Racing (#27) en KCMG (#47) elkaar afwisselen aan de leiding. In GTE Pro woedt de strijdt al sinds de eerste meer tussen de Ferrari #51 van Vilander/Bruni en de Aston Martin van Turner/Mücke. Aston Martin beheerst voorlopig wel de race in GTE Am.

Fernando Alonso was al een opgemerkte gast tijdens de afgelopen 24 Uren van Le Mans en dat was meteen een voedingsbron voor heel wat speculaties. De geruchtenmolen zal ongetwijfeld verder aangewakkerd worden, want ook vandaag in Bahrein maakte Alonso zijn opwachting.