FIA WEC - Dumas/Jani/Lieb grijpen nipt de pole in Shanghai

01-11-2014 10:27

De Porsche 919 #14 van Dumas/Jani/Lieb mogen morgen vanop de pole starten tijdens de 6 Hours of Shanghai. Op de eerste rij krijgen ze morgen de Toyota TS040 #8 van Davidson/Buemi naast hen. Davidson en Buemi zetten over vier ronden exact dezelfde gemiddelde tijd neer als Dumas/Jani/Lieb, maar de Porsche-rijders zetten hun tijd eerder in de sessie neer. Beide wagens hadden een tijd van 1:48.300.

Op de tweede startrij vinden we de tweede Porsche en Toyota.  Berhard/Webber/Hartley waren slecht 24 duizendsten trager dan de zuster-Porsche, Wurz/Sarrazin/Nakajima. De tweede Toyota was twee tienden trager. De beide Audi’s waren beiden meer dan een seconde trager dan de polesitter, en vertrekken vanop positie vijf en zes.

In LMP2 ging de pole voor de vijfde keer dit jaar naar de G-Drive Racing Ligier-Nissan van Roman Rusinov en Olivier Pla. Ze waren met een 1:55.301 een seconde sneller dan de #47 KCMG Oreca 03R-Nissan.

De Aston Martin van Turner en Mücke was het snelste in LMGTE Pro. Turner en Mücke waren sneller dan de twee Manthey Porsches van Makowiecki/Pilet en Bergmeister/Lietz. In LMGTE Am deed de #75 Prospeed Competition Porsche van Collard/Vaxivière er alles aan om de Aston Martin van de pole position in de klasse te houden. Maar op het einde van de kwalificatie was het toch de #98 Aston Martin van Lamy/Nygaard die met een nieuw kwalificatierecord in de klasse de pole position wegkaapten.

 

Uitslag