FIA WEC - Davidson en Buemi winnen de 6 uur van Shanghai

02-11-2014 14:56

Toyota heeft op het circuit van Shanghai de dubbel gepakt. De #8 van Davidson/Buemi won met iets meer dan een minuut voorsprong van de zusterwagen met Wurz, Sarrazin en Nakajima. De laatste podiumplaats was er voor de #14 Porsche van Dumas, Lieb en Jani.

Beiden Toyota’s haalden voordeel uit een vroege safety car periode, door hun pitstopstrategie aan te passen. Maar het was de #20 Porsche die tijdens de eerste stint van de race de wedstrijd leidde. Een lekke band linksachter bracht roet in het eten. De #20 eindigde ten slotte op een zesde plaats.

In de LMP1-L klasse ging de overwinning naar de #12 Rebellion Racing van Heidfeld, Prost en Beche. Ze boekten hun vijfde klasse overwinning van 2014. G-Drive Racing won met Pla, Rusinov en Canal de LMP2-klasse. Door deze overwinning naderen ze tot op acht punten van de eerste plaats in het kmapioenschap.

Bij de GT’s werden de prijzen mooi verdeeld tussen Porsche en Aston Martin. In LMGTE Pro boekten de Manthey Porsches de dubbel, terwijl in LMGTE Am de Aston Martin’s hetzelfde deden. GT kampioenschapsleiders Bruni en Vilander moesten in de eerste ronde al opgeven na een incident met een trage LMP2-wagen. En ook de pole-sitters kregen te kampen met pech. De #97 Aston Martin reed vier en een half uur aan de leiding, maar moest daarna opgeven. Hierdoor konden de Porsches profiteren. De overwinning in LMGTE Pro ging uiteindelijk naar de Porsche #92 van Makowiecki en Pilet. Voor teamgenoten Bergmeister en Lietz die het de #92 toch moeilijk maakten.

In de LMGTE Am ging de overwinning naar de Aston Martin van Dalla Lana, Lamy en Nygaard. De Prospeed Competition Porsche eindigde net naast het podium.

 

Uitslag