F3 - Rosenqvist wint Qualification Race, Verstappen kust vangrails

15-11-2014 08:01

Felix Rosenqvist (Mucke Motorsport) heeft in Macau de Qualification rRce gewonnen voor de prestigieuze F3 Macau Grand Prix. Het was nochtans zijn teamgenoot Lucas Auer die lange tijd de beste kansen had op de zege, maar de Oostenrijker diende zich uiteindelijk tevreden te stellen met een tweede plaats.

Bij de start wist Auer polesitter Rosenqvist te verschalken en nog bij het aanvang van de eerste ronde schoof Max verstappen (Van Amersfoort Racing) drie plaatsen op naar P2, vóór Rosenqvist en Blomqvist (Carlin). Er ontspon zich een felle strijd tussen Verstappen en Rosenqvist voor de tweede plaats en daarvan profiteerde leider Auer om een kloofje van 1,7 sec. te slaan na twee ronden. Een ronde later achtte Rosenqvist zijn moment gekomen om langs Verstappen te gaan, maar hij moest daarbij diep in de remmen en de jonge Nederlandse Red Bull rijder kreeg weer wat ademruimte.

Lang duurde het plezier voor Verstappen niet, want kort daarna kuste hij de vangrails en werd hij tot opgave gedwongen, net als Sam McLeod. De Safety Car kwam op de baan en het duurde tot de achtste ronde alvorens de race werd hervat. Auer weerstond aan een eerste aanval van Rosenqvist maar moest kort daarna toch buigen voor zijn teamgenoot, die onbedreigd naar de zege reed. Blomqvist werd achter Auer derde en Ocon, die niet echt in het stuk voorkwam, moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Voor verstappen zat er niet meer in dan een DNF en een klassering op de 24ste plaats. Het uitstapje van Max naar Macau kan na tegenvallende trainingen, een gridpenalty in de kwalifaties en een opgave in de Qualification Race tot op heden niet echt een succesverhaal genoemd worden. Dat geldt overigens ook voor anderen...