F3 - Felix Rosenqvist heerst over Macau !

16-11-2014 09:48

Tom Blomqvist schoot bij de start meteen door van de derde naar de eerste plaats en ging Esteban Ocan, Lucas Auer en Felix Rosenqvist vooraf. Max verstappen had in de eerste meters van de wedstrijd al 8 plaatsen goedgemaakt maar al na enkele bochten ging het fout en ontstond er chaos op de omloop. Eerst ging Lucas Auer wijd waardoor achter hem enkelen een andere lijn dienden te nemen en dat staat in Macau garant voor heibel in de daarop volgende bocht. Een massacrash volgde nadat Tom Blomqvist zijn bolide in de muur boorde en de race werd onderbroken. Enkele wagen waren afgeschreven, aan andere bolides diende druk gesleuteld te worden alvorens de race na maar liefst 40 minuten onderbreking kon hervat worden.

Die herneming, met nog 23 van de 28 wagens, gebeurde achter de safecty car, die de wedstrijd in ronde 3 weer vrijgaf. Rosenqvist liet zich deze keer niet verschalken en nam resoluut de leiding, vóór Cassiday, Auer en Mehri. Die volgorde werd ronden lang behouden en in het achterveld zagen we een sterke Max Verstappen zich een weg banen naar voor. Geen makkelijke opdracht, al reed de jonge Nederlander na de 8ste ronde reeds op plaats tien.

Rosenqvist reed weg van de concurrentie en had na 8 ronden reeds een viertal seconden voorsprong op de Nieuw-Zeelander Cassidy, die op zijn beurt een kloofje geslagen had met Auer.

Die vocht zich echter een weg terug, om in de dertiende ronde de aanval te openen. Hij ging voorbij aan Cassidy, maar die nam quasi direct de tweede plaats terug over. Dat was echter tijdelijk, want enkele bochten later nam Auer wel degelijk P2 in en dat was definitief. Rosenqvist won na de Qualification Race gisteren dus vandaag ook makkelijk de hoofdrace en mag zich een jaar lang de nieuwe F3-koning van Macau noemen.

Achter Rosenqvist en Auer – beiden Mücke Motorsport - stelde Cassidy zijn derde plaats veilig. Mehri, Latifi en Coletti vervolledigden de top 6 en een ontketende Mx Verstappen had zich met enkele indrukwekkende rondjes nog kunnen opwerken naar een knappe zevende plaats. Na een weekend vol tegenvallers kon het jongste lid van het Toro Rosso F1 Team eindelijk zijn visitekaartje afgeven in Macau en hij deed dat met een schitterende inhaalrace die begon helemaal achteraan het veld.