F1 Kortnieuws – Felipe Nasr, Esteban Gutiérrez en Caterham

10-11-2014 12:19

Sauber kondigde net voor de Braziliaanse Grand Prix aan dat hun tweede rijder voor 2015 vast ligt. Naast Marcus Ericsson zal huidig GP2-rijder en Williams reserverijder Felipe Nasr de dienst gaan uitmaken voor het team. Nasr is momenteel tweede in de tussenstand van het GP2-kampioenschap, na Jolyon Palmer, en brengt een berg centen van Banco do Brasil mee naar sauber. Geen zitje voor Giedo van de Garde bij Sauber dus, maar de Nederlander blijft de hoop op een plaatsje in de F1 voor 2015 hoop houden. Ook de huidige “Sauberisten” Sutil en Gutiérrez zijn nog steeds zonder team voor 2015, al beweert Sutil dat hij nog een overeenkomst tot einde 2015 heeft bij Sauber.

Esteban Gutiérrez zegt wel over diverse mogelijkheden te beschikken om ook in 2015 in de Formule 1 aan te treden. Het geldkoffertje dat hij Sauber kon aanbieden voor komend seizoen was dan wel kleiner dan de valies waarmee Ericsson en Nasr kwamen, maar Gutiérrez ziet mogelijkheden bij andere teams. Hij had gehoopt op Marussia, maar dat team is ondertussen in vereffening gegaan en Caterham wacht waarschijnlijk hetzelfde lot. Welke andere mogelijkheden Esteban dan nog over heeft is tot op heden een raadsel.

Caterham heeft goede hoop om er in Abu Dhabi terug bij te zijn. Daarvoor moet het tegen 14 november over een slordige 2,35 miljoen Britse ponden kunnen beschikken en om dat te realiseren startte het team drie dagen geleden een Fund Rising Programm. Hoe ongelooflijk het ook mag klinken: binnen de 48 uren werd al 45% van het benodigde geld binnengehaald, maar daarna viel het stil en momenteel staat de teller op amper 1% meer… Het lijkt ons er dus op dat het enkel de mensen bij Caterham zelf zijn die er goede hoop op hebben om in de Emiraten nog eens te kunnen uitpakken.